Vier het leven

Wanneer iemand komt te overlijden, moet er een afscheid geregeld worden. Dit kan zijn in de vorm van een kerkelijke uitvaart, dit kan zijn een crematie dienst, of beiden. Een burgerlijke dienst maar dan denk je niet aan het “Vier het Leven”. Je hebt verdriet om het gemis van je dierbare en je moet binnen zeer korte tijd hem of haar definitief loslaten.

“Vier het leven” is een afscheid wat volledig in het teken staat van dankbaarheid en herinnering aan uw dierbare. Geen standaard dienst of op een gebruikelijke locatie maar meer een afscheid op een locatie waar de overledene graag kwam of waar de naaste familie leden een associatie mee hebben.

(Het is heel persoonlijk door bijvoorbeeld een diversiteit aan sprekers, eventueel foto’s, muziek, anekdotes allemaal in het teken van dankbaarheid voor de tijd die samen is door gebracht. Dit wordt samen met de familie in gevuld heel veel persoonlijke elementen in welke vorm dan ook )

“Vier het leven” na het afscheid is er geen standaard koffietafel maar juist op de manier wat getekend/ gesierd is/ wordt van de overledene een samenzijn wat een en al herkenbaarheid  uitstraalt in naam van de overledene. Dat kan zijn in het café waar hij of zij altijd kwam, of eten in het favoriete restaurant, of op een speciale locatie, een laatste samen zijn volledig in de gedachten van de overledene.

U neemt afscheid op een plek waar u of de overledene zich altijd prettig heeft/hebben gevoeld of wat bij de overledene past. Ons steven is om een ceremonie samen met de naasten te maken. Familie, vrienden en collega’s, ook zij kunnen een belangrijke rol spelen in de ceremonie. Ook kunnen er rituelen gemaakt worden die passen bij de overledene, de mogelijkheden zijn hier eindeloos in.  In principe is alles mogelijk zolang de wet het toestaat. Dit doen we in persoonlijk gesprek, om er een heel persoonlijke tintje hieraan te geven.

Intence Uitvaartbegeleiding

In tegenstelling tot veel andere organisaties staat bij ons geen ‘tijd’ voor het regelen van een uitvaart. Iedere uitvaart is uniek en ieder mens heeft zijn eigen tempo. Daarom krijgt iedereen bij ons de tijd die nodig is. Wij staan 24/7 voor u klaar.

NEEM CONTACT MET ONS OP